Сарафов разговаря с испанския посланик за Шенген

Бе обсъдена заявената от Испания подкрепа за присъединяване на България към Шенген

Сарафов разговаря с испанския посланик за Шенген | StandartNews.com

И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов се срещна днес с посланика на Кралство Испания в София  Алехандро Поланко, съобщават от държавното обвинение.

В рамките на срещата бе обсъдена заявената от Испания подкрепа за присъединяване на България към Шенген, което е и един от приоритетите на настоящото испанско председателство на Съвета на Европейския съюз, като бе изтъкната значимостта на това присъединяване за укрепване на европейското единство.

Сред дискутираните теми бяха и предстоящите реформи в Конституцията на Република България, свързани със съдебната власт, както и борбата с трансграничната организирана престъпност, корупцията и тероризма.

В хода на разговора между българския главен прокурор и испанския посланик бяха изтъкнати традиционно добрите отношения и отлично сътрудничество между правоприлагащите и правоохранителните органи на двете държави.

Борислав Сарафов потвърди гoтoвнocттa нa бългapcĸaтa пpoĸypaтypa зa aĸтивнo cътpyдничecтвo c eвpoпeйcĸитe пapтньopи във вpъзĸa c aĸтyaлнaтa мeждyнapoднa oбcтaнoвĸa и пpoизтичaщитe oт нeя пpeдизвиĸaтeлcтвa пpeд пpaвoприлагащите opгaни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай