Сарафов похвали МВР и отправи предупреждение за местните избори

МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието

Сарафов похвали МВР и отправи предупреждение за местните избори | StandartNews.com

България е една от най-спокойните държави, няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас - служителите на МВР. Това посочи и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов по време на Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите местни избори и приоритети на вътрешното ведомство в борбата с престъпността.

Той добави, че МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия, каза още Сарафов. Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР.

Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат, добави и.ф. главен прокурор.

"От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите", посочи Борислав Сарафов.

И.ф. главният прокурор увери, че във връзка с предстоящите местни избори прокуратурата и МВР ще направят всичко необходимо изборният процес да бъде спокоен и честен и да не се допусне изкривяване и манипулиране на вота. Той припомни, че след 2-годишно прекъсване ръководствата на прокуратурата, МВР и ДАНС подписаха съвместна заповед, която регламентира действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите и ефективното противодействие на изборните престъпления.

„Наша отговорност е да върнем доверието на българите в институциите, като създадем условия за това гражданите да са уверени, че отиват на честни и прозрачни избори, в които техният глас ще бъде зачетен“, заяви Борислав Сарафов.

На събитието присъстваха министър-председателят Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев, представители на ДАНС, ръководители на главни дирекции и областни дирекции на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай