Сарафов на спешно посещение в Турция, води и вътрешния министър

Срещат се с прокурори и министри от югоизточната ни съседка

Сарафов на спешно посещение в Турция, води и вътрешния министър | StandartNews.com

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, е на посещение в турската столица Анкара, съобщават от държавното обвинение.

В делегацията са още заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура София Емилия Русинова, градският прокурор на София Илиана Кирилова и Христо Кръстев, заместник-административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин и вътрешния министър на Република Турция Али Йерликая. От българска страна присъстват още вътрешният министър Калин Стоянов, Стоян Темелакиев – зам.-министър на вътрешните работи, както и директорите на ГДБОП и ГД „Гранична полиция“ главен комисар Явор Серафимов и главен комисар Антон Златанов.

В рамките на посещението на българската делегация в Анкара е предвидена и среща с турския министър на правосъдието Йълмаз Тунч.

Основните теми на разговори между двете страни ще са традиционно доброто сътрудничество в противодействието на нелегалната миграция и другите форми на трансгранична организирана престъпност, както и борбата с тероризма. По време на срещите ще бъде направен преглед и на наказателноправни въпроси от взаимен интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай