Съдът: Октай не е знаел как да убие Доган

Съдът: Октай не е знаел как да убие Доган | StandartNews.com

София. Октай Енимехмедов не е целял да убива Ахмед Доган, а и не е знаел, че с газов пистолет това е възможно само ако стреля от упор в главата му от най-много сантиметър разстояние. Това става ясно от мотивите на Софийския градски съд.

Октай бе оправдан за опит за убийството на почетния председател на ДПС по време на конференция на партията на 19 януари 2013 г. Съдът го призна за виновен единствено за закана за убийство и хулиганство, за което получи 3,6 години затвор. "

Вещите лица са категорични, че при изстрел от дистанция над 1 см практически не се очаква смъртоносно увреждане. Такъв резултат, според тях може да се получи при дистанция на оръжието до 1 см или при изстрел от упор в съответната зона, която е анатомично слаба или е функционално свързана със слабост", пише в мотивите. При въпрос на съда, дали такъв тип оръжие може да причини смъртен изход с изстрел на разстояние над 10 см, експертите отговарят, че по литературни данни това не е възможно и също с процесния пистолет това не е възможно", се казва още в мотивите на съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай