Съдът се захвана с делото срещу Радостин Василев

На разпит са призовани няколко депутати

Съдът се захвана с делото срещу Радостин Василев | StandartNews.com

Софийският градски съд заседава по делото срещу Радостин Василев, съобщи БТА. Депутатът е подсъдим за това, че е опитал да оказва натиск към бившия народен представител Христинка Иванова.

На разпит са призовани няколко депутати от "Има такъв народ" (ИТН), сред които са Николай Радулов, Иво Атанасов и др.

На предишното заседание Иванова разказа пред съда, че Василев е имал план да се "отцепят" 15 души от ИТН и че за тях имало "светло бъдеще".

"При Радостин Василев думата “не” не съществува. Той е авторитарен. Никой не може да е на друго мнение", каза още Иванова. По думите ѝ целта е била отцепилите се да подкрепят правителството на Кирил Петков, след като ИТН оттегли подкрепата си.

Няколко дни по-късно Иванова каза, че е била заведена в жилище на Василев. Там имало други депутати от ИТН. Василев започнал да обещава, че ще се погрижат за отцепниците.

На тази среща по думите на Христинка Иванова е дошъл и един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Веднага след това тя се е обадила на Тошко Йорданов, който бил разтревожен от случилото се и разказано от нея.

Няколко дни по-късно Иванова каза, че е получила обаждане от Радостин Василев. Уплашена, тя започнала да записва разговора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай