Съд отмени заповед срещу митинг на ДПС в Джебел

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ започна обиколка за традиционните събори в памет на жертвите на Възродителния процес

Съд отмени заповед срещу митинг на ДПС в Джебел | StandartNews.com

Човек на Местан искал да спре възпоменание на Майските събития на Движението

Незаконната заповед на кмета на Джебел Бахри Юмер срещу провеждането на традициония митинг на ДПС в общината е отменена от съда в Кърджали. Бахри Юмер ще трябва да плати и 740 лв. разноски по делото, става ясно от решението на магистратите.

Местни окачествиха заповедта на Юмер като безпрецедентна по своя характер, тъй като до преди няколко месеца той бе областен председател на ДПС в региона. Но влезе в редиците на бъдещата партия ДОСТ на Лютви Местан. Митингът -събор в Джебел се провежда традиционно всяка година и е част от честванията на паметта на жертвите от Майските събития на т.нар. "Възродителен процес".

Както вече стана ясно, ръководството на ДПС започна обиколка за 27-мата годишнина от Майските събития като днес беше многохилядния митинг в Демир баба теке, а утре ще се проведе и този в шуменското село Пристое. На възпоменателния митинг на 19 май в Джебел се очакват над 15 000 гости от страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай