Сряда,

Обрат! Прокурорският син сключи споразумение с прокуратурата

От: Агенция Стандарт -
1777
Обрат! Прокурорският син сключи споразумение с прокуратурата
A
A
A

Районният съд в Бургас на Васил Михайлов от Перник наложи 18 месеца пробация и 100 часа общественополезен труд на Васил Михайлов от Перник след споразумение с прокуратурата.

Синът на прокурора Бисер Михайлов се признава за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на младеж през лятото на 2021 г. при сбиване пред дискотека в Созопол, предаде БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Семерджиев катастрофира и в съда. Адвокат обясни защо

"Подсъдимият не е бил осъждан към момента на извършване на престъплението. Отделно от това бе взето предвид и процесуалното му поведение, което беше добро. Той демонстрира уважение както към съда, така и към страните. Останалите обвинения, които са повдигнати, не би трябвало да бъдат взети предвид, тъй като е налице презумция за невиновност", Зорница Щърбева - говорител на Районна прокуратура - Бургас.

Срещу Васил Михайлов от Перник са повдигнати 8 обвинения - закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за хулиганство. В момента той е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Вчера Районният съд в София отхвърли поредното искане на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение в "домашен арест".


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com