Разправии на пътя има ежедневно, призна прокуратурата

Разправии на пътя има ежедневно, призна прокуратурата | StandartNews.com

Казуси за разправии на пътя постъпват ежедневно в Софийската районна прокуратура. Това стана ясно от думите на заместник-районния прокурор на столицата Стефан Милев. В ефира на Нова телевизия той коментира последния случай на бой на пътя след катастрофа на бул. "Черни връх".

"Ако делото се развие, както сме планирали, задържания Симеон Христов го чакат до три години за причиняване на телесна повреда, а за другото лице - Никола Маринов, са възможни до две години ефективно наказание", разкри говорителят на СРП. Стана ясно, че срещу Христов в момента има досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, което е поверено на специализираната наказателна прокуратура.

"Трябва да докажем безспорно хулиганския мотив, че не е действал в състояние на афект. Ако е било налице силно раздразнение, може да се намали присъдата", обясни прокурорът. Милев съобщи, че в първите часове третият участник в катастрофата, който е бил бит, е отказвал да говори. Той се е прибрал в дома си, а полицаите, които отишли да го търсят, го мотивирали да говори. По него имало видими следи от насилие.

Милев се върна и към предишния нашумял подобен случай - боят на Околовръстно шосе. По думите му, за този казус прокуратурата още не е обсъждала споразумение. Тя ще е съгласна на такова само ако включва ефективно наказание. "Ако съдът постанови друго, ще изготвим протест", гарантира представителят на държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай