Разпитват свидетели по делото за Милен Цветков

Съдия Веселина Ставрева е призовала девет свидетели

Разпитват свидетели по делото за Милен Цветков | StandartNews.com

С разпит на свидетели започва процесът за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина телевизионният водещ Милен Цветков.Подсъдим за смъртта на журналиста е 23-годишният Кристиан Николов.

Заради шофирането след употреба на наркотици с двойно по-висока скорост и защото е ударил автомобила на Цветков, докато чака на червен светофар, Кристиан Николов е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста.За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от 15 до 20 години и дори доживотен затвор.

Утежняващо вината обстоятелство е и че на кръстовището, където стана катастрофата, е имало още автомобили и преминаващи пешеходци.Николов и адвокатите не отричат авторството на деянието, но не признават той да е действал с умисъл:

„Прокуратурата, подпомагана от нас, ще претендира за наличие на евентуален умисъл, за да може да я приеме тази квалификация, ако не я приеме – да слезе по-надолу за евентуален умисъл без да е особено тежък случай и дори да слезе при форма на вината „непредпазливост“. Но това ще се установи по време на делото“, коментира основния спор по делото адвокатът на наследниците на Милен Цветков Менко Менков.

За днес съдия Веселина Ставрева е призовала девет свидетели.На първото разпоредително заседание тя конституира като частни обвинители и пълнолетната дъщеря на Милен Цветков и малкия му син, който ще се представлява от своята майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай