Пуснаха на свобода митничаря с амфетите

Пуснаха на свобода митничаря с амфетите | StandartNews.com

Хасково. Апелативният спецсъд пусна на свобода зам.-шефа на Митница Свиленград Георги Георгиев. Магистратите го освободиха от ареста и го оставиха без мярка за неотклонение поради липса на доказателства срещу него.

Георгиев бе оставен в ареста от Специализирания наказателен съд на 24 май. Той бе задържан при спецакция на ДАНС и прокуратурата, а в автомобила му бяха открити 1,5 килограма дрога. Според съда, "случаят не касае натопяване на Георгиев, защото би било логично сигналът за наличие на забранено от закона вещество да бъде подаден непосредствено след евентуалното му поставяне, а не в някакъв неопределено дълъг период от време". Общо 3 са били хартиените пликове, съдържащи забранени от закона таблетки, като част от изследваните обекти съдържат метилен-диокси - метаамфетамин (МДМА), а други съдържат амфетамин, кофеин и хинин. Те били открити под задната седалка на автомобила на Георги Георгиев.

"Въпреки чистото съдебно минало и грижите за семейство и деца, Георгиев е човек, ползващ се с кредит на доверие в обществото - същият има охранителни и контролни функции относно трафика на стоки през границата на Република България, което му дава възможност да преминава граничния пункт, без да бъде проверяван. Обвиняемият обаче извършва инкриминираното деяние, възползвайки се именно от този кредит на доверие, което разкрива висока степен на престъпна дързост и самоувереност и го характеризира като лице с висока степен на обществена опасност", обясниха още магистратите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай