Сряда,

Пътен инцидент в Пловдив. Делото пропадна

От: Иван Влахлиев -
609
Пътен инцидент в Пловдив. Делото пропадна
A
A
A

Делото свързано с катастрофата на улица “Ген. Данаил Николаев”, на което шофьорката Нина Димитрова се блъсна в колоездач пропадна, защото шофьорката не е получила обвинителния си акт за повече от 7 дни.

Според закона, страните по делото трябва да са запознати с описаното престъпление минимум една седмица преди заседанието.

Инцидентът, при който Г. Попов загуби живота си се случи на 3 декември 2021 г. Според обвинителния акт, Нина Димитрова шофирала джипът си мерцедес по еднопосочната улица и е нарушила правилата за движение по пътищата, като с това по непредпазливост е причинила смъртта на велосипедиста, който е починал 45 дни след катастрофата – на 17 януари 2022 г.

В днешното заседание в Пловдивския окръжен съд присъстваха част от роднините на починалия колоездач, заедно с представящия ги защитник – адвокат Костадин Сарийски. Внуците на Попов обаче, които също се водят пострадали в процеса, не бяха в съдебната зала като стана ясно, че са нередовно призовани. За следващото заседание, което е насрочено за 28 юни,  трябва да им бъде изпратена призовка.

Ако бъде призната за виновна, Димитрова може да получи наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com