Протест заради изчезнал подсъдим

Протест заради изчезнал подсъдим | StandartNews.com

Турският гражданин Фарук Бекташ, който блъсна и уби двама мотористи край Драгоман, е изчезнал и дори е възможно да е напуснал България. Това стана ясно от заседание по делото за катастрофата.

Късно снощи полицията потвърди информацията, че Бекташ не може да бъде открит на адреса, където би трябвало да е под домашен арест.

По време на делото днес той беше обявен за общодържавно издирване. Служебният му защитник Даниел Димитров, който е получил делото преди броени дни, няма представа къде може да се намира. Позицията на съдията по делото е, че нищо не го задържа в България.

Вероятно той е изчезнал между 30 и 31 юли. Полицията е била последното на адреса на 30 юли, а ден след това служителите на реда подават информация, че обвиняемият липсва, пише bTV. 

Междувременно мотористи и приятели на загиналата двойка се събраха пред съда. Исканията им са той да бъде под постоянен арест докато се гледа делото му, както и мярката да бъде променена от причиняване на смърт по непредпазливост на предумишлено убийство.

По-късно рокерите решиха да протестират пред турското посолство. Близо 40 души демонстрират мълчаливо недоволство на отсрещния тротоар. Служители на реда охраняват сградата. 

"Стандарт" припомня, че катастрофата стана на 24 юли. Бекташ помете  мотора на двама съпрузи с мерцедеса си - заспал зад волана и навлязъл в насрещното движение. Мъжът и жената отивали към Австрия, за да видят сина си. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай