Прокурори търсят блондинка от "Агромах" за саковете с пари

Прокурори търсят блондинка от "Агромах" за саковете с пари | StandartNews.com

Прокуратурата продължава действията по разследването на благоевградската фирма "Агромах" и свързаното с нея дружество "Пътища Пловдив" АД. Предстоят разпити на още свидетели и назначаване на експертизи. Засега няма повдигнати обвинения, нито арести. В петък стана ясно, че двете строителни компании са нанесли щети на бюджета от почти 14 млн. лв. и се разследват за данъчни измами.

Иззети са софтуерите и цялата документация на двете компании. Служителка на фирмата опитала да изнесе от база на дружеството в благоевградското село Бело поле сак с около 1 млн. евро, съобщиха от държавното обвинение. Методи Бачев, един от собствениците на дружеството, опроверга тази информация. Той увери, че всички пари в касите са законни и притежава необходимите банкови документи. Категорично отрече да е замесен в данъчни измами и дори обяви награда от 7 милиона лева кеш за този, който докаже обратното. В Благоевград обаче се коментира, че преди да бъде спипана с огромната сума пари, въпросната служителка е успяла два пъти да изнесе от офиса на благоевградската фирма сакове с банкноти. Работници на "Агромах" я описват като висока, слаба и руса. Отскоро дамата шофирала последен модел луксозен джип. Засега не е ясно къде са занесени парите. В същото време работниците в дружеството не са получили все още януарските си заплати. В съботния ден, който е работен, служителите на фирмата бяха пуснати в почивка.

През миналата година "Агромах" ЕООД и "Пътища Пловдив" АД се наредиха сред най-големите получатели на обществени поръчки. В консорциум с други дружества те поеха строителството на участъка на магистрала "Струма" от Благоевград до село Крупник. Отсечката включва двукилометровия тунел "Железница", който ще е най-големият в България. Сключеният през декември 2015 г. договор е за 186 млн. лв. без стойността на тунела, която предстои да се уточнява. "Пътища Пловдив" участва и в строителството на магистрала "Марица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай