Прокурори на Калотина, гледат документи

Проверявано е прилагането на мерките за предотвратяване на коронавирусната зараза

Прокурори на Калотина, гледат документи | StandartNews.com

Окръжната прокуратура на София, след самосезиране, е извършила днес внезапна проверка на Граничния контролно-пропускателен пункт Калотина, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Екип от прокурори провериха действията на държавните органи по прилагане на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Установено е, че от РЗИ София област и УМБАЛ „Св.Анна“-София е създадена организация за преглед и насочване на всички лица, влизащи на територията на Република България от рискови държави.

Осигурен е денонощен режим на работа и контрол. На всички пристигащи пътници от зони с разпространение на COVID-19 се извършва проверка на здравословното състояние. Лицата попълват „Формуляр за събиране на данни на пристигащи пътници от зони с разпространение на COVID-19“.

На всички лица, пристигащи от страни с потвърдени случаи на заболели се връчва листовка с препоръки за 14-дневна карантина. Оказва се пълно съдействие от органите на МВР – ГПУ „Калотина“ и Митница „Калотина“ по създаване на организация и контрол на разпоредените мерки.

От служителите на Митница „Калотина“ се извършва засилен контрол на изходящите от Република България трасета за износ на медицински изделия и препарати, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19.

Към момента на проверката е установено, че започва изграждане на термокамера за измерване на температурата на всички влизащи на територията на Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай