Прокуратурата: Проведохме спецакция в четири града

Прокуратурата: Проведохме спецакция в четири града | StandartNews.com

София. "От 7.00 ч. се проведе специализирана операция от Прокуратурата на Р България, ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по Глава I от Наказателния кодекс (чл. 108 ал. 1 от НК) и Глава XIV (чл. 407 от НК). Операцията се провежда в градовете Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково". Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Над 40 адреса са били претърсени до момента, съобщиха още от обвинението и уточниха, че са иззети множество веществени доказателства.

"Към момента продължават процесуално-следствените действия. Работата на прокурорите и агентите на ДАНС се подпомага от силите на жандармерията. Допълнителна информация ще бъде предоставена, когато това не застрашава действията по разследването", допълват още от прокуратурата.

Стандарт Нюз припомня, че тази сутрин ромският квартал в Пазарджик осъмна с жандармерия, полиция и спецченгета от ДАНС. Тогава се появиха твърденията, че операцията най-вероятно е срещу поддръжници на "Ислямска държава". Ахмед Муса Ахмед бе задържан по подозрения за „подстрекаване към война".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай