Прокуратурата протестира за Главестия

Прокуратурата протестира за Главестия | StandartNews.com

Окръжната прокуратура във Враца е протестирала оправдателната присъда на обвинения за лихварство Ангел Попов – Главестия. Мотивите на държавното обвинение ще бъдат разгледани от Апелативния съд в София, който ще разгледа делото на втора инстанция. Попов бе оправдан тази седмица от Окръжния съд във Враца.

Според магистратите обвинението срещу него било изготвено само на база свидетелски показания, от които всички разпитани се отказали в хода на делото. Първоначално те обяснявали, че са вземали пари от Ангел Попов срещу лихва, но в съдебна зала заявиха, че са били финансирани от него на приятелски договорки. Сред разпитваните за лихварската дейност на Главестия бе и ромският славей Софи Маринова. Според прокуратурата тя е била сред хората, получавали пари срещу лихва от Попов. В зала тя също отрече да е вземала пари на лихва от Главестия. Обясни, че преди години й е помагал финансово за заснемането на видеоклип, а тя пък му се отблагодарявала с пеене на частни партита. Обвинението срещу Попов гласи, че за периода от 2006 г. до 2010 г. той е раздал общо 106 042 лв. под формата на заеми на 33 лица. Сумата, която получил от лихварската дейност пък надхвърляла 180 000 лв.

Срещу него тече и друго дело в специализирания наказателен съд. По него той е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, занимаваща се с побоища и изнудване. Главестия е брат на друга знакова фигура във Врачанско – Веселин Полов по прякор Лунгара. Той пък е сочен за враг №1 на кмета Ценко Чоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай