Прокуратурата иска: 10 години затвор за секскмета (ОБЗОР)

Прокуратурата иска: 10 години затвор за секскмета (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ученичката Ирена напуска Стрелча от срам

Максимално наказание от 10 години затвор за бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев поиска прокуратурата. Политикът е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена Белухова, която е дъщеря на дългогодишната му секретарка Христина. Според обвинението събраните доказателства категорично доказват вината на Евстатиев. От прокуратурата твърдят, че той умишлено е упоил с алкохол момичето, след като го поканил в хотелската си стая в Стрелча. Двамата са изпили една бутилка твърд концентрат и са наченали втора. "В рамките на около час-час и половина е изпила голямо количество и това я е довело до състояние, в което да не може да се защитава. Била е абсолютно неадекватна. Не е имала елементарна способност да се съпротивлява", обясни прокурор Румяна Арнаудова.

Евстатиев не признава вината си и твърди, че Ирена доброволно се е навила да прави секс с него. В заключението на съдебномедицинската експертиза обаче са установени типични травми, характерни за изнасилване. Междувременно 16-годишната Ирена е потънала в срам и възнамерява да бъде преместена в друго училище, най-вероятно в съседния град Панагюрище или в Пазарджик.

Семейството на десетокласничката в местната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" дори обмисляло варианта да заживеят на друго място, за да избегнат срама от случилото се и момичето да не бъде подложено на стрес. Майка й твърди, че Евстатиев бил кумир за Ирена като юрист и управник. Именно с обещание, че може да й помогне да учи във ВУЗ, 57-годишният мъж я поканил в стаята си, където солидно се почерпили с водка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай