Четвъртък,

Прокуратурата разпитва Диана Димитрова, ще даде ли сведения

От: Агенция Стандарт -
2462
Прокуратурата разпитва Диана Димитрова, ще даде ли сведения
A
A
A

Сразпити на свидетели прокуратурата ще установява какви телесни повреди е получила актрисата Диана Димитрова. Тя самата също ще бъде разпитвана, каза районният прокурор на София Невена Зартова, предаде БТА.

Вчера прокуратура се самосезира по повод статус във Фейсбук на актрисата. Тя публикува свои снимки и обясни, че преди пет години по време на снимки е станала жертва на насилие.

Зартова обясни, че няма опасност да изтече давността за разследване, особено ако се установи, че става дума за тежка телесна повреда. Дори и Димитрова да не даде сведения за случая, прокуратурата продължава с разследването. А ако то стигне до съд, актрисата ще може да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

Районният прокурор допусна, че ако се установи още по-тежко престъпление, разследването може да бъде поето и от градската прокуратура.

В понеделник Димитрова публикува свои снимки в профила си във Фейсбук и разказа, че преди 5 години е станала жертва на насилие, а насилникът я е заплашил пред 30 души екип, че ще го направи отново. "5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано", написа Димитрова. По думите ѝ хора, които са станали свидетели тогава, са си затворили очите за станалото.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com