Признаха за невинен Пламен Бобоков

Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд

Признаха за невинен Пламен Бобоков | StandartNews.com

Окръжният съд в Русе призна за невинен бизнесмена Пламен Бобоков за откритите в дома му артефакти.

Обвинението срещу него бе, че на 17 юни миналата година в къщата си в Русе държал 50 върха на стрели и копия - на обща стойност 652 лева, представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. От прокуратурата коментираха, че ще протестират присъдата.

"Справедливостта възтържествува. Благодаря на уважаемия съд. Очаквано решение. Дори и за незапознатите беше ясно, че това е организирано мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят срещу мен по другите, това беше някакъв жалък опит да ми повдигнат обвинение за нещо, което не съм извършил", коментира Бобоков. По думите му натискът срещу него не е спирал и той е под всякакви форми.

Адвокатът на Бобоков Ина Лулчева коментира, че никога не е имало съмнение, че това дело е нагласено.

"Това беше ясно, защото да изземеш вещ от дом, в който никой не живее, и да кажеш, че тя е на някого, беше ясно, че се търси отговорността на г-н Бобоков. И широкото оповестяване беше абсолютно преднамерено. Съдът спази закона", каза Ина Лулчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай