Вторник,

Приятелката на 15-годишния джигит с шокиращи показания

От: Редакция, кадър: Нова телевизия -
406
Приятелката на 15-годишния джигит с шокиращи показания
A
A
A

Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 15-годишния Мигел Ангелов, който във вторник удари 12 коли в София след гонка с полицията.

Поради възрастта на обвиняемия, съдебното заседание протече при закрити врата. Тийнейджърът е обвинен, че след подаване на звуков и светлинен сигнал от патрулка не спрял и увеличил скоростта на управлявания от него автомобил. Около 16 часа на 9 ноември униформени се опитват да спрат лекия автомобил "Ауди", управляван от момчето, в село Владая. След като не се подчинил на полицейско разпореждане, Мигел Ангелов увеличил скоростта на управлявания от него автомобил, като се движил в лентата за насрещно движение и преминал на червен светофар, като по време на опита си за бягство е ударил 12 коли. Трима души пък пострадаха и бяха транспортирани в "Пирогов".

"Налагаше се да кара", заяви пред съдебната зала приятелката на момчето, цитирана от БНТ. По думите й, Мигел не е преминал неправилно през пешеходна пътека във Владая, а дал газ по-рязко и след това полицията тръгнала след него.

Решението на Софийския районен съд не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Софийския градски съд. 

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com