Предадохме на САЩ сътрудник на фараонката Ружа Игнатова

На Ирина Дилкинска е повдигнато обвинение във връзка с криптоизмамата "УанКойн"

Предадохме на САЩ сътрудник на фараонката Ружа Игнатова | StandartNews.com

Българска гражданка на име Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с криптоизмамата "УанКойн" (OneCoin), съобщи американското министерство на правосъдието, цитирано от БТА.

В съобщение на министерството се посочва, че Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски съдия.

Дилкинска е работила като ръководител на правния отдел на "УанКойн". В обвинението срещу Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на адвоката и съучастник в схемата с "УанКойн" Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.

Дилкинска е обвинена в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай