Повдигнаха обвинение на шофьор за причиняване на смърт по непредпазливост

Повдигнаха обвинение на шофьор за причиняване на смърт по непредпазливост | StandartNews.com

Благоевград. Повдигнаха обвинение на 35-годишния шофьор С.Г. от петричкото село Първомай за причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. Той е привлечен като обвиняем днес следобед по член 343, алинея 3, буква „б", законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Мъжът не е задържан в ареста, а е пуснат на свобода срещу парична гаранция, уточни говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград Весела Стоилова.

27-годишният Андон Каракашев от село Първомай е прегазен от гумите на товарен автомобил в гората над селището. Това установиха служители на ОД МВР – Благоевград, които разследват трагичния инцидент. Младият мъж издъхна в четвъртък към 12,30 часа на черен път. Първоначалната информация бе, че причина за смъртта му е катастрофа с мотор. „Тази информация бе грешна, след пълно и обективно разследване стана ясна истината", обясни шефът на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов. Доказано е, че загиналият се е возил на предния десен калник на камион „ЗИЛ", шофиран от 35-годишния съселянин на Андон – С.Г. Каракашев изведнъж паднал от колата и гумите минали през него. Получил тежки наранявания и по-късно издъхнал в МБАЛ „Рокфелер" в Петрич. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград.

Шофьорът тръгнал да добива дървен материал в гората. Андон се возел на предния калник. След трагедията водачът избягал от местопроизшествието и обяснил, че младият мъж паднал от мотора, който шофьорът закарал в дома си след ПТП-то. Направената аутопсия на трупа на Каракашев доказала, че причина за смъртта му е прегазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай