Постоянен арест за бабата, поръчала родата си

Постоянен арест за бабата, поръчала родата си | StandartNews.com

Пловдивският съд остави в ареста бабата, наела килъри за целия род на брат си. Иванка Ройдова, дъщеря на милионер емигрант, планирала убийството на брат си и на останалите от рода му, за да стане единствена наследница на 4,5 милиона долара.

66-годишната жена обаче не се призна за виновна - тя увери, че подобна мисъл дори не й е минавала през ума, съобщава БГНЕС. Според прокуратурата обаче тя е платила 3000 лева на полицай под прикритие, за да отвлече брат й и да го принуди да подпише договор на наследството. В договорката влизало и убийството на всички наследници на дядото, като то трябвало да се случи на празничната трапеза на Гергьовден.

В дома на обвиняемата по време на обиска е открито и писмо от New Jork Life, където са осемте доверителни фонда, останали от бащата - милионер в Америка, от което става ясно, че три от сметките са прехвърлени на брат и Стойчо.

Жената твърди, че действителният наследник, вписан в завещанието на починалия през 2014 година Георги Ройдов, е Недялка Бързакова от Перущица - жена, която се е грижела за възрастния мъж в последните години от живота му в Чикаго. По думите на Ройдова, баща и е имал Алцхаймер и гледачката се е възползвала от това, за да измести родните му деца в завещанието и да придобие милиони. Споменатите от прокуратурата вчера 4.5 млн. долара, на които се оценява наследството, не са истинската цифра, твърди още тя, а според нея сумата е много по- голяма.

Фактически Бързакова е прехвърлила на Стойчо Ройдов, син на емигранта, три от сметките. Завещанието е атакувано в Америка по съдебен ред, но очевидно волята на емигранта е спазена. Обвиняемата се опита да даде обяснение на факта, че думите "отвличане" и " убийство" фигурират записите на срещите й с фалшивия килър. Тя тъврди, че полицаят под прикритие я е разпитвал много за миналото на семейството, за бягството на баща и, за перипетиите на чичо и, който бил арестуван и после думите са извадени от контекста и монтирани в нов запис.

"Всичко, което се случва, е една постановка срещу мен", твърди бабата. Тя приписва вината за скалъпеното, по думите й, съдебно производство, на Недялка Бързакова, срещу която води дела. Ройдова сама говори за срещите си с полицая под прикритие, но каза, че го е мислела за адвокат и му е платила 3000 лв., за да разбере на каква стойност е наследството на баща й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай