Портних с първи думи след обвинението на прокуратурата

Ще продължа да съдействам на правосъдието, заяви бившият кмет на Варна

Портних с първи думи след обвинението на прокуратурата | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

"Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура, по повод аварията на тръбопровода във Варненското езеро, затова не мога да коментирам обвиненията. Ще продължа да съдействам на правосъдието", заяви бившият кмет на Варна Иван Портних.

Припомняме, че окръжната прокуратура внесе в съда обвинителен акт за замърсяването на Варненското езеро от тръба на канализацията. Обвинени са трима души, сред които е и бившият кмет на Варна.

ВИЖ ОЩЕ: Прокуратурата с лоша новина за Портних

Той коментира, че нито е писал проекта, нито е осигурявал финансиране, нито е избирал изпълнител, нито е строил тръбопровода, нито е бил надзор, нито е разплащал, приемал, въвеждал в експлоатация обекта, защото по това време не се е занимавал с политика.

"След инцидента сме уведомили всички органи, имащи отношение към качеството на водите във Варненското езеро", категорично заяви Портних, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че в продължение на 3 години Община Варна е очаквала безрезултатно финансова подкрепа, за да вкопае отново тръбата под дъното на езерото.

"И в момента тръбата е там и носи потенциален риск от нова авария", предупреди Портних.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай