Първи подробности от прокуратурата за ареста на пернишкия прокурор

На Бисер Михайлов предстои да му бъде повдигнато обвинение за домашно насилие

Първи подробности от прокуратурата за ареста на пернишкия прокурор | StandartNews.com

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за 72 часа и е предстои да му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Дъщерята на семейството е подала сигнал късно снощи, че окръжният обвинител е нанесъл бой на майка ѝ. Пристигнала е полиция и следовател, а жената е заведена в болница. Според свидетелските показания в следствие на боя, жената е загубила временно съзнание. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Първоначално е възникнал вербален конфликт, който е прераснал във физически конфликт, в следствие на което има нанесена телесна повреда, обясниха от прокуратурата. "Пострадалата заявява, че първоначално атмосферата е била спокойна, докато в един момент не са влезели в словесния конфликт, а след това очевидно са преминали и в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода - това предстои да бъде установено. Дъщерята е подал сигнала на 112 след като е видяла, че майката лежи на пода", каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Наблюдаващият прокурор е постановил, че Михайлов трябва да бъде в ареста, защото живее под един покрив с жертвата. След изтичането на 72-часа ще му бъде поискан и постоянен арест.

До момента няма постъпвали сигнали за друго насилие на прокурор Михайлов спрямо негови близки.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова заяви, че по всяка вероятност ще се внесе искане до ВСС за отстраняването на Бисер Михайлов от поста. Ние ще предложим това на и.д. главен прокурор, обясни Кирилова.

От обвинението обясниха още, че по закон при задържане под страна на магистрат автоматично се счита, че той е отстранен от длъжност. При смяна на мярката различна от задържане или домашен арест, тогава следва да се внесе искане във ВСС за отстраняването от длъжност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай