Вторник,

Пак върнаха Пламен Бобоков в ареста

От: Рачо Рачев -
254
Пак върнаха Пламен Бобоков в ареста
A
A
A

Бизнесменът Пламен Бобоков отново е арестуван за 24 часа по разследването за търговия с влияние, съобщава БНТ.

Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по разследването за търговия с влияние заради чат кореспонденцията със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Разговорите помежду им бяха намерени в телефона на Бобоков, който е на свобода срещу рекордно висока гаранция от 1 млн. лева.

От кореспонденцията им става ясно, че бизнесменът е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия. Искал и различни услуги от Узунов.

Преди два дни бизнесменът пристигна за пореден път на разпит в Националното следствие по разследването за участието му в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци и за злоупотреби с преработката на опасни отпадъци.

По това разследване са задържани по-големия му брат Атанас Бобоков, както и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Премиерът Бойко Борисов също беше разпитан в Спецпрокуратурата заради чат-разговорите, открити в телефона на бизнесмена Пламен Бобоков.

След разпита министър-председателят заяви, че разговорите му с бизнесмени винаги са били в интерес на държавата и никога не е нарушаван закона.

"Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави публични събития, но това си е тяхна работа. Аз нямам...

- Защо да се угоди на президента?

Защото той каза, че има двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и вие не сте знаели. Така че вече всички са доволни", каза Борисов.

Премиерът настоя, че в разговорите му с бизнесмени няма нищо незаконно и потвърди, че е разговарял с Бобоков за проблема с кораба БАДР и той го информирал, че заради задържането на танкера Либия може да ни обяви за пиратска държава.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички