Отпускат пари за нова сграда на Софийския районен съд

Отпускат пари за нова сграда на Софийския районен съд | StandartNews.com

София. Правителството ще отпусне пари на Софийския районен съд (СРС) за оборудването на сградата на бившето ГУСВ на бул. "Цар Борис Трети". Това съобщи "Правен свят", цитирайки зам.-министъра на правосъдието Петко Петков.

Проектът на постановление за отпускане на 225 хил. лв. за довършителните дейности по новата сграда ще бъде разгледан на следващото заседание на Министерския съвет.

При добра организация на работата по довършването трите граждански отделения на най-големия и най-натоварен съд в България, ще могат да се преместят на новото място в началото на следващата година, обяснява зам.-министър Петков.

Наказателните отделения ще бъдат преместени в Националния армейски комплекс близо до НДК, който е предвиден за тях. Там в момента тече реконструкция.

Парите за новата сграда на Софийския районен съд са осигурени от бюджета на Министерството на правосъдието. Предстои председателят на СРС Методи Лалов да проведе процедурата по Закона за обществените поръчки за снабдяване с компютри.

Проектът за постановлението на МС е за отпускане на 9 млн. и 226 хил. лв. към бюджета на съдебната власт. Парите ще отидат за покриване на най-неотложните нужди, сред които заплащането на експертизи и вещи лица по съдебните дела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай