Отложиха делото "Килърите 3" за 29 октомври

Отложиха делото "Килърите 3" за 29 октомври  | StandartNews.com

София. Специализираният наказателен съд отложи делото „Килърите 3" за 29 октомври, съобщи „Фокус". Съдът е назначил съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Васил Василев.

Обвиняеми по делото са Васил Василев - Бай Васо, Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Георги Георгиев, Димитър Начков, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева, съпруга на Васил Василев.

Тежкото здравословно състояние на Василев е наложило смяната на мярката му за неотклонение. Той е болен от захарен диабет, а защитникът му е посочил, че неговото лечение в ареста е затруднено. Прокуратурата е предложила Василев да бъде преместен в Централен софийски затвор и да се лекува в болницата, която се намира там, но адвокатът му е възразил, тъй като в затворническата болница нямат необходимите лекарства. Съдебно-медицинска експертиза за здравословното му състояние трябва да даде яснота при какви условия трябва да се осъществява лечението на обвиняемия и какво е заболяването му.

Днешното съдебно заседание по "Килърите 3" е било отложено заради неявяването на обвиняемия Мартин Николов. Той не е посочил уважителни причини за своето присъствие от заседанието, затова му е наложена мярка „задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай