Отказа системата на Върховния касационен съд

Полфрийман беше освободен от затвора на 20 септември

Отказа системата на Върховния касационен съд | StandartNews.com

Минути преди публично да бъде разпределено делото за отмяна на освобождаването на Джок Полфрийман системата на съда блокира. Точно в 16 часа днес във Върховния касационен съд трябваше да се проведе публично разпределяне на делото, образувано по искане на главния прокурор, за възобновяване на въззивно частно наказателно дело № 921/2019 г. на Софийския апелативен съд и за отмяна на постановеното определение по него за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, но то се забави повече от половин час. Причината – отказ на системата в деловодството на Наказателната колегия на Върховния касационен съд.

Междувременно стана ясно, че освободеният от затвора австралиец ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци, докато няма решение на съда и заради неговата персонална сигурност.

Полфрийман беше освободен от затвора на 20 септември. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор за убийството на българския студент Андрей Монов, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай