Вторник,

Основният свидетел за "КТБ" приет в болница

209
Основният свидетел за "КТБ" приет в болница
A
A
A

Основният свидетел на прокуратурата по делото "КТБ" не се яви за поредния разпит в Специализирания съд. Оказа се, че бившият счетоводител и дългогодишна дясна ръка на Цветан Василев - Бисер Лазов е приет в болница, съобщи Нова телевизия.

Лазов е изпратил документ до магистратите, че е постъпил в хирургична клиника, а състоянието му не позволява да дава показания до края на седмицата. Поради тази причина заседанията по процеса, насрочени за днес и утре, се отлагат.

На предишното заседание счетоводителят каза през съда, че подсъдимият банкер Цветан Василев се е опитал да осуети разследването за фалита на КТБ, като е предложил подкуп в размер на около 1 милион лева. По думите на Лазов, той осигурил парите на няколко транша по заповед на Василев. Всичко започнало, когато банкерът получил призовка от следователката Надежда Куюмджиева, а случаят бил на досъдебна фаза. Защитата на Цветан Василев пък отказа коментар.

Съдът пое ангажимент да търси Бисер Лазов по телефона, за да разбере дали ще е в състояние да продължи да свидетелства евентуално за следващата седмица на 9 и 10 юли. Очаква се бившият счетоводител на Василев да приключи с изложението си в рамките на едно съдебно заседание. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com