Обвиниха нападателите на майката от Ситняково

Двама младежи потрошиха колата на семейството по време на протест

Обвиниха нападателите на майката от Ситняково | StandartNews.com

Нападателите на беззащитното семейство, чиято кола бе потрошена от протестиращите на бул. „Ситняково” вече са с обвинения. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица във връзка с инцидента с майка, случил се по време на протест пред румънското посолство в София, съобщиха от прокуратурата. Напрежението възникна преди дни, когато жена, която возеше двете си малки деца, се опита да премине през блокадата от протестиращи в района на „Ситняково“. Автомобилът на жената беше изпотрошен.

ВИЖ ОЩЕ: Протестиращи атакуваха беззащитно семейство

25-годишният Г.Г. е обвиняем за това, че 17 август на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“, около 21.30 ч. противозаконно е повредил чужда движима вещ - лек автомобил, като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки повредил предния капак на автомобила. На Г.Г. е повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил на жената да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към жената, защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

ВИЖ ОЩЕ: Какво каза полицията за нападнатото семейство

На С.А. е повдигнато обвинение за това, че по същото време и на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

Двамата са неосъждани. Вчера с постановления на прокурор при Софийска районна прокуратура двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 500 лева. Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него. Действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай