Събота,

Протестиращи атакуваха беззащитно семейство

От: стандарт -
647
Протестиращи атакуваха беззащитно семейство
A
A
A

 

Трима са арестувани за нападението над жена с деца тази вечер от агресори, които атакуваха беззащитно семейство и потрошиха колата им на незаконно блокираното кръстовище на Румънското посолство на бул. "Ситняково".

"Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейство.  СДВР призовава столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка.

Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“ в София", съобщават от СДВР.

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС, през това време децата са пищяли в колата.

Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството. За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест.

Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост. Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града.

Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища. За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка", казват още от полицият.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com