Обвиненият за убийството на Хюлия си поиска ареста

Обвиненият за убийството на Хюлия си поиска ареста | StandartNews.com

Варна. Обвиненият за жестокото убийството на Хюлия Маджар от варненското село Белоградец остава в ареста. Иван Тодоров, който беше открит в Холандия, след извършване на тежкото престъпление, беше изправен днес пред Варненския съд.

Обвинението поиска най-тежката мярка задържане под стража предвид на това, че той може да се укрие. Пред съда беше посочено, че Тодоров вече е осъждан през 2008 г., макар и условно, за грабеж.

"Искам да остана в ареста с оглед на моята безопасност и да бъдат разпитани тези хора, които посочих в разпита", каза самият Тодоров. Адвокат Димитър Димитров, на когото е поверена защитата му, не възрази срещу искането на прокуратурата.

Иван Тодоров влезе в съдебната зала с качулка и я смъкна чак пред съдебния състав. Той е докаран от Холандия до София със самолет в петък, след това със съдебна полиция пристигна във Варна. Тази сутрин му е проведен дълъг разпит в следствието и тогава му е повдигнато обвинението за отвличане и убийство на младата жена.

Стандарт Нюз припомня, че Хюлия Маджар изчезна на 2 януари 2014 г. през нощта, след като е била повикана по телефона от свой приятел. Тялото на момичето бе открито на 4 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай