Обрат с взрива срещу колата на Гешев. Експерт видя инсценировка

Вижте изводите на Добромир Димитров

Обрат с взрива срещу колата на Гешев. Експерт видя инсценировка | StandartNews.com

Може да се гледа в посока инсцениране, смята експертът по експлозиви Добромир Димитров за взривът срещу кортежа на бившия главен прокурор Иван Гешев.

Според Димитров цитираното количество от 2,5 кг тротил, което се твърди, че е използвано при опита за атентат, е прекалено голямо.„Това е взривно вещество, което се използва за гранати, снаряди, боеприпаси. Ползва се и в минното дело“, уточнява Димитров.

„Моето лично мнение е, че 2,5 кг е страшно голямо количество, но няма как да имаме някакво съмнение, след като шест независими експерта са дали мнение, че това е количеството“, допълва той.

Той изрази мнение, че е добре да се направи експеримент със същия модел джип и това количество експлозив, за да се види какви точно ще бъдат щетите.

„Лично аз бих гледал в посока на инсцениране на инцидента, но преди това бих направил още няколко опита на полигоните“, коментира той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи