Обирджията на банката в Айтос остава зад решетките

Обирджията на банката в Айтос остава зад решетките | StandartNews.com

Варненецът Христо Колев, който е обвинен, че е участвал в обира на банката в Айтос, остава зад решетките, реши Апелативният съд в Бургас. Според магистратите има реална опасност той да се укрие или да попречи на разследването, ако остане на свобода.

Защитата на Колев настоя задържането му под стража да бъде заменено с домашен арест или подписка. Според тях от събраните доказателства не може да се направи предположение, че Колев е участвал в банковия обир. Те изтъкнаха, че той има чисто съдебно минало, постоянна работа и постоянен адрес. Самият Христо Колев заяви пред съда, че не е замесен по никакъв начин в престъплението и в деня на обира си бил у дома. За това свидетелствали майка му и двама негови съседи.

Обвиняемият твърди още, че когато направил самопризнания, бил пиян и под въздействието на наркотици. Освен това той обяви, че разследващите оказали върху него и психически натиск, който упражнили като се възползвали от неадекватното му състояние. Според съда обаче има достатъчно данни, които сочат, че Христо Колев е съпричастен към банковия обир. Вторият заподозрян е Диян Тодоров, също от Варна, за който имало неофициални данни, че най-вероятно е напуснал страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай