Няма да обжалват мярката на задържаните за атентата срещу Пеевски

Георги Христов и Венцислав Върбанов - двама от обвинените за опит за убийство на Делян Пеевски

Няма да обжалват мярката на задържаните за атентата срещу Пеевски | StandartNews.com

София. Прокуратурата няма да обжалва мярката за неотклонение на тримата задържани за опит за атентат срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. Това съобщиха от прокуратурата.

"Във връзка с обществения интерес по воденото срещу Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев досъдебно производство за опит за убийство, уведомяваме за следното: Днес, 18.06.2014 г. Апелативна прокуратура София писмено оттегля частния протест на СГП срещу определението на СГС от 14.06.2014 г., с което е оставено без уважение искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" на обвиняемите лица", се казва в съобщението на прокуратурата.

В него пише още, че : "По повод депозирания от наблюдаващия прокурор частен протест ръководството на прокуратурата възложи на прокурори от Апелативна прокуратура София и Върховна касационна прокуратура да проучат делото. Установи се, че доводите на СГП не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста, тъй като въз основа на събраните до момента доказателства не може да бъде направено обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени".

"По повод появили се спекулации за евентуална предубеденост и заинтересованост по въпросното дело, ръководството на прокуратурата изразява ясно своята позиция: Без значение на начина, по който би могъл да бъде интерпретиран конкретен казус в публичното пространство, подкрепяме безусловно и категорично действията на прокурорите, които вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото", се казва още в съобщението на прокуратурата.

"Прокуратурата на Република България изпълнява задълженията си по закон и всякакви внушения, че тя е фактор в политическия живот на страната са недостойни и спекулативни", пишат още от държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай