Нови разкрития за Божков, Цв. Василев и политици

„Днес българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират с „честни” политици и „свободни” журналисти", посочи Милева

Нови разкрития за Божков, Цв. Василев и политици | StandartNews.com

Прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически натиск, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. „Наясно бяхме с атаките, на които ще бъдат подложени магистрати. Атаки, в които участват и някои медии. Включиха се и политици. Продължението на атаките предстои”, допълни тя. И съобщи, че в този момент наблюдаващите прокурори от спецпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност. Определям ги като безпрецедентни опити за избягване на наказателна отговорност“, каза още тя.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев: Никой не е над закона, днес ще го покажем

„Наясно бяхме още преди месеци с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и дори техните семейства. Както каза главният прокурор тогава – знаехме срещу кого се изправяме“, посочи Милева.

„Ще бъде публикувано съобщение на спецпрокуратурата за образувано разследване от глава 1 от НК“, допълни говорителят на главния прокурор.

„Налице са доказателства как използвайки справедливите искания на протестиращите, обвиняеми използват протестите, за попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред българския съд“, каза още тя.

„Днес българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират с „честни” политици и „свободни” журналисти", посочи Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай