Носенето на бурка в Пазарджик - платено занимание

Носенето на бурка в Пазарджик - платено занимание  | StandartNews.com

Причините, поради които започна носенето на бурки в Пазарджик бяха чисто финансови. Това каза пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, предаде „Фокус".

Главният прокурор съобщи, че още в началото разследването е установило, че ежемесечно се заплаща, за ад се носи такова облекло. „Мисля, че в началото бяха по 120 лева на месец".

Според Цацаров, това не е традиционният ислям, защото действат икономически стимули. Същото се отнася и за финансирането на този молитвен дом в Пазарджик.

„В закона на изповеданията пише, че молитвените домове на всички изповедания трябва да съответстват на Закона за устройство на територията. В случая могат да се зададат въпросите доколко въобще този храм е законен", каза Сотир Цацаров.

„И при цялото ми уважение към ръководството на мюсюлманското вероизповедание, някак срамежливо е мълчанието на Главно мюфтийство по този въпрос", каза още главният прокурор.

Съществуват данни за опити да бъде пренесена криза от съседни нам държави, съобщи още Цацаров.

„По отношение на опитите да се предизвикат едни, или други подобни събития, включително и чрез натиск на бежанска вълна, такива данни има, да", каза Сотир Цацаров. „Но мога да гарантирам, че държавните органи правят максимума да противодействат по всички възможни законови начини на това", каза още главният прокурор.

"Ако проверките на НАП приключат със съответни констатации за данъчни нарушения при досиетата „Панама", прокуратурата ще започне досъдебни производства за нарушения или пране на пари", изтъкна главният прокурор.

Цацаров добави, че директни такива основания няма към този момент. „Ако НАП приключи проверките с такива констатации, тя има законовото задължение да ни ги изпрати", поясни той. По думите му, тогава ще възникнат основания за наказателна отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай