МВР показа вилата на Васил Божков (СНИМКИ+ВИДЕО)

По-рано беше съобщено, че от обитавано от него жилище са иззети множество картини

МВР показа вилата на Васил Божков (СНИМКИ+ВИДЕО) | StandartNews.com

Вътрешното министерство разпространи видео и снимки от проведената специализирана полицейска операция в имот на Васил Божков.

По-рано беше съобщено, че от обитавано от него жилище са иззети множество картини. При претърсване на казино са иззети 400 000 лева. Божков е със седем обвинения и е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Най-сериозното е за ръководене на престъпна група, действала на територията на цялата страна от 2014 година.

При проведената вчера акция са извършени процесуално-следствени действия в Държавната комисия по хазарта, в служебни помещения на длъжностни лица, както и в обитавани от тях жилища и леки автомобили.

В обитавано жилище от обвиняемия Васил Божков са иззети множество картини, които имат белези на движими културни ценности. Назначени са експертизи. Уведомено е Министерството на културата, съобщиха от МВР.

По разследването са привлечени в качеството им на обвиняеми общо 5 лица, като 4 от тях се намират извън пределите на България, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Разпитани са голям брой лица, които свидетелстват за престъпната дейност на групата.

Групата е извършвала принуда, изнудване, длъжностни престъпления, подкупи пране на пари, заяви говорителят на главния прокурор.

Васил Божков е предлагал всеки ден 10 000 лева на длъжностно лице от Комисията по хазарта, което от своя страна да внася предложения за отнемане на лицензи на отделни конкурентни дружества, заяви още Сийка Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай