Мъж се прощава с 2 000 лв. заради псувни и обиди

Мъж се прощава с 2 000 лв. заради псувни и обиди | StandartNews.com

Благоевградчанин отнесе обща санкция от 2000 лева за обиди, ругатни и псувни към свой съгражданин. Окръжен съд – Благоевград потвърди решението на районния. С него е признат за виновен подсъдимият И. С., който бил с чисто съдебно минало, за виновен, че на 15 август 2013 г. около 00.50 ч. е отправил публично обидни думи към М. П. Той го нарекъл "боклук", "дрогаджия" и го псувал. За деянието магистратите му наложиха административно наказание "Глоба" в размер на 1300.00 лева.

Със същата присъда първостепенният съд го е осъдил да заплати на тъжителя сумата от 700.00 лв., което е обезщетение за причинените му неимуществени вреди.

Установено е, че подсъдимият заедно със сина си засекли с колата си автомобила на потърпевшия. Побеснелият мъж бил видимо пиян. Отишъл до автомобила на опонента си, с когото не били в добри отношения, отворил вратата на шофьорското му място и го издърпал извън колата. През това време го псувалб и обиждал. Останалите свидетели в автомобила не могли да преустановят инцидента, но в този момент по пътя минал друг автомобил, който спрял. Чак тогава подсъдимият оставил ошашавения мъж, качил се в колата заедно със сина си и си тръгнали.

Решението на Окръжен съд е окончателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай