Магдалинчев описа противниците на Гешев

Това са всички онези, което не желаят каквото той предприе

Магдалинчев описа противниците на Гешев | StandartNews.com

 

Против Иван Гешев са всички онези, което не желаят каквото той предприе. Това каза в "Беновска пита" представляващият ВСС Боян Магдалинчев като оценка за първите месец и половина на Иван Гешев като главен прокурор на Република България.

Още при обсъждането на кандидатурата му казах, че подкрепям концепцията му, решимостта, с която отстоява закона и целите, които се преследват, добавш Магдалинчев Според него досега непрекъснато се е твърдяло, че прокуратурата не си върши работа, а сега Гешев вече месец и половина опровергава подобна теза.

Магдалинчев изтъкна, че не вижда президента Румен Радев "като опонент на г-н Гешев, който сезира Конституционния съд". "КС е този, който ще отговори на питането на главния прокурор, нека не се страхуваме, от това, че когато някой е отправил запитване за тълкуване на определена конституционна норма и от това не бива да се правят някакви заключения", отбеляза Магдалинчев. Според от питане до КС никой не трябва да се страхува, как ще отговори съда обаче, това се е негова работа, добави той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай