Лоши новини за кандидат-депутата с марихуаната

Валентин Велев влиза в ареста за 72 часа

Лоши новини за кандидат-депутата с марихуаната | StandartNews.com

Кандидатът за депутат в сливенския избирателен район Валентин Велев, който бе заловен да отглежда марихуана, е задържан за 72 часа.

Това е станало след доброволното му явяване в Софийската градска прокуратура, където е бил призован, за да му бъде повдигнато обвинение за незаконно отглеждане на канабис. Велев, който бе кандидат за народен представител се е възползвал от правото си да не дава обяснения, съобщават от държавното обвинение. Преди задържането, му главният прокурор Иван Гешев поиска и получи разрешение за това от Централната избирателна комисия.

Досъдебното производство по случая е образувано на 04.11.2021 г. След събиране на всички необходими доказателства е установено, че на 04.11.2021 г. в гр. Сливен В.В. без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на обща стойност 9666.18 лева и е отглеждал общо 23 броя растения от рода на конопа, припомнят от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай