Вторник,

ЛиЛана си остана в ареста заради адвокати

От: Рачо Рачев -
1681
ЛиЛана си остана в ареста заради адвокати
A
A
A

Адвокатите на бившата певица ЛиЛана поискаха изготвянето на медицинска експертиза, което отложи гледането на мярката ѝ за неотклонение от Специализирания наказателен съд днес.

Така заседанието ще се проведе на 28 юли, ако експертизата е изпълнена в срок. Бизнесдамата поиска да излезе от ареста, след като ѝ бе наложена мярка "задържане под стража" от въззивните магистрати, отменяйки домашния арест, първоначално определен от Спецсъда. 

Лиляна Деянова - ЛиЛана е обвинена в участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Деянова е контролирала фирмите "Нованор'', "Телерайз" (с фиктивен собственик Ася Йочева), "Ай Си Ти солюшънс" и "Скилър ЕООД", чийто собственик е братът на ЛиЛана – Александър Деянов, пише в. "Монитор".

Чрез тях тя, заедно със съдружниците си, сключвали договори с неверни данни по европроекти, без да се извършва дейността, за която е получена безвъзмездна финансова помощ. От тях бандата, в която обвиняемата участва, присвоила 1 355 000 лв. 

Нейният съдружник Мартин Димитров, с който заедно бяха арестувани преди 2 месеца, бе пуснат под парична гаранция от Специализирания наказателен съд в края на юни. Според определението на магистратите той ще трябва да заплати сумата от 100 хил. лв. Неговите адвокати обявиха обаче, че ще обжалват мярката поради високия размер на гаранцията. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички