Крусев невинен за ремонта на Графа

Прокуратурата искаше 5 г. затвор за бившия зам.-кмет на София

Крусев невинен за  ремонта на Графа | StandartNews.com

Спецсъдът обяви бившия зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев за невинен за престъпление по служба при ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в центъра на София. Решението може да се обжалва в следващите 15 дни.

Пет години затвор поискаше за Крусев прокуратурата. Според държавното обвинение става въпрос за реконструкция на вече съществуващо трамвайно трасе с изготвени хидроложки и геоложки проучвания. Прокуратурата твърди, че доводът за внезапно появили се подпочвени води е твърде спорен.

Промяната в условията на обществената поръчка, смята обвинението, била с цел да се използват по-евтини и некачествени материали. Разликата в договорената и платената сума била в полза на фирмата изпълнител, пише още в обвинителния акт.

Самият Крусев категорично отрече да е компрометирал процедурата. В последната си дума пред съда, той подчерта, че експертен съвет е вземал решенията за вида материали, които да се използват.

"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" беше огромно предизвикателство. Обновяване в тази част на София не е правено 25 години", напомни той. По негови разчети всеки ден забавяне на ремонта е струвал около 25 000 лв. на дружеството "Столичен електротранспорт" заради недвижещите се по трасето трамваи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай