Сряда,

Крум Зарков обясни защо няма да арестуваме Путин в България

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
1919
Крум Зарков обясни защо няма да арестуваме Путин в България
A
A
A

За корупцията по високите етажи на властта има още какво да се направи. Държавният департамент на САЩ в годишния си доклад в частта за България показва проблеми, които институциите ни и народът ни ги знаят, идентифицирали са ги и се търси парламент, който да ги реши. Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков в интервю за Нова телевизия.

Той е на мнение, че с докладите и санкциите по "Магнитски" САЩ защитават собствения си интерес. Крум Зарков се надява още, че парламентът ще приеме закона за главния прокурор и неговото разследване. Ако Народното събрание намери достатъчно хора да решат този проблем, той ще е много щастлив и благодарен.

За пресконференцията на главния прокурор и тезата му, че е застрашен, Зарков смята, че правосъдието, главната прокуратура и прокурорите трябва да са сигурни в това, което казват и в това, което ще последва. Телевизионното правосъдие не води до добри резултати, посочи той.

Зарков взима насериозно всяка информация, че някой може да бъде застрашен и доколкото в министерство на правосъдието влизат охранителни дейности, ресорното ведомство ще реагира.

За войната в Украйна, Зарков коментира, че България е в поредните избори, а различните протести и прояви трябва да се интерпретират именно в тази посока. България е член на ЕС и НАТО и Крум Зарков не вижда какво може да причини геополитически завой. У нас има консенсус накъде принадлежи страната ни, а тя принадлежи в съюзите, в които се намираме. Политиците се заиграват със страховете на хората, вместо да се заемат с конфликтите, които съществуват на кръстовището пред нас, посочи Зарков.

Той изтъкна, че срещу президента на Русия Владимир Путин е издадена заповед за арест от Международния наказателен съд, която се признава от България. "Путин няма да идва тук", сигурен е служебният правосъден министър, според когото много хора се съсредоточават в геополитически неща, защото им е по-удобно и "късат ризи" в една или в друга посока по темата.

Той увери още, че президентът изпълнява решението на Народното събрание за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна. Зарков добави още, че няма достигната информация до него, засягаща пряко суверенитета на България.

Зарков е запознат и с екстрадиционната процедура на съучастничката на Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска. Той не знае дали има разследване по случая в България, а страната ни улеснява процеса по издаването на документи и предаването на човека на конкретната държава. Зарков не знае и каква е съдбата конкретно на криптокралицата Ружа Игнатова. Цялата тази финансова пирамида очевидно е нещо твърде голямо, посочи правосъдният министър и добави, че случаят се развива като шпионски роман.

Когато има български граждани предадени на съд, трябва да следим какво се случва с тях, каза още Зарков.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com