КПКОНПИ запорира автомобили и пари на Бирмите

Окръжни съдилища уважиха искания на КПКОНПИ за налагане на обезпечителни мерки

КПКОНПИ запорира автомобили и пари на Бирмите | StandartNews.com

Окръжни съдилища уважиха искания на КПКОНПИ за налагане на обезпечителни мерки по отношение на имущество, принадлежащо на Евлоги Станоев, Антон Станоев и Георги Станоев, съобщиха от Антикорупционната комисия.

Бизнесмените, известни като Бирмите, са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол и за пране на пари.

Четири запора на дружествени дялове на стойност 507 894 лв. са допуснати от Бургаския окръжен съд като обезпечение на имущество, което принадлежи на отнемане, по отношение на Евлоги Станоев. Те са от фирмите „Еста Трейд“ ЕООД, „Съни Естейст“ ЕООД, „Дрийм 2007“ ЕООД и „Скалата – 04“ ЕООД.

Окръжен съд-Благоевград е допуснал запори върху дружествени дялове и възбрани върху сгради на обща стойност 209 455 лв. по отношение на Антон Станоев. Дружествените дялове са на „Веджитейбълс“ ЕООД, „Джи Пи Груп – 2010“ ЕООД, „Фишленд България“ ЕООД, а сградите са един апартамент в гр. Разлог, две летни вили и етаж от административна сграда в с. Студена, общ. Свиленград, както и имоти с предназначение за земеделски нужди в общините Свиленград и Брезово. Наложени са запори и върху четири леки автомобила.

Софийски градски съд със свое определение е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Георги Станоев. Наложен е запор на дружествени дялове на фирма „Гес 2010“ ЕООД и възбрана върху поземлен имот в с. Панчарево, Столична община.

По отношение на Евлоги Станоев и Георги Станоев са допуснати и възбрани върху недвижими имоти в гр. Несебър, както и запор на лек автомобил „Порше Кайен“.

Всички запори и възбрани са вписани в съответните Служби по вписванията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай