Кокаиновите рекордьори от Слатина остават в ареста

Според съда събраните доказателства сочат за международен канал за трафик на наркотици

Кокаиновите рекордьори от Слатина остават в ареста | StandartNews.com

В ареста остават двамата получатели на кашоните с плодове, пълни с 500 кг кокаин, заловени на борсата в "Слатина" в петък вечерта. Това реши Специализираният наказателен съд, съобщават от прокуратурата.

Стана ясно и откъде пристига дрогата - пратката е от Колумбия.

Двамата са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за трафик на кокаин от Колумбия към България, който е бил импрегниран в картонени кашони, в които официално са внесени в страната лимони и ананаси.

Търговски дружества на обвинените, са били крайни получатели на контейнерите, натоварени с "кокаиновите" кашони с плодове. Празен кашон с импрегниран кокаин е намерен и иззет от разследващите в багажника на личния автомобил на единия от обвинените.

Според съда събраните доказателства, макар и в съвсем начална фаза на разследването, сочат за наличие на международен канал за трафик на наркотици. Те им дават основание да предположат, че е налице обосновано предположение обвинените да са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Съдът прецени и, че могат да унищожат или да укрият доказателства. Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай