Събота,

Кметът на Костенец излиза под домашен арест

От: Стандарт -
165
Кметът на Костенец излиза под домашен арест
A
A
A

Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният специализиран съд му определи втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест", съобщи БНР.

Радев е обвинен, че е предложил 30 000 лв. подкуп на местен общински съветник, за да гласува по определен начин. Според прокуратурата това гласуване е било в полза на другия обвиняем по делото, бизнесмена Ивайло Пашов.

Първоинстанционният наказателен съд беше определил мярка за неотклонение на Пашов 10 000 лв., която днес съдиите от Апелативния спецсъд увеличиха на 30 000. Решението на съда е окончателно.

Припомняме, че на 17 юни кметът на община Костенец, заедно със собственик и управител на търговско дружество, бяха задържани по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, пише dir.bg.

Радев е обещал на общински съветник сумата от 30 000 лв., за да упражни правото си на глас общинският съветник в полза на приемането на определено решение, което е касаело кмета и другия съучастник, който е управител на търговско дружество, спечелило обществена поръчка, съобщи преди дни наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com