Кирилов с видео участие в Съвет „Правосъдие“ на ЕС

Целта на конференцията е подобряване на координацията в областта на правосъдието в условията на разпространението на COVID-19

Кирилов с видео участие в Съвет „Правосъдие“ на ЕС | StandartNews.com

Правосъдният министър Данаил Кирилов участва в неформална видеоконференция на министрите на правосъдието на Европейския съюз (ЕС).

Целта на конференцията е подобряване на координацията в областта на правосъдието в условията на разпространението на COVID-19.

Очаква се министрите на правосъдието от държавите членки да обменят информация и представят вижданията си по въведените мерки по отношение на функционирането на съдебната система, промените в начина на работа на трансграничното съдебно сътрудничество, спирането на срокове в съдебни производства,  изпълнението на наказания лишаване от свобода в затворите предвид опасността от заразата от COVID-19, както и административните и наказателни санкции за неспазване на ограниченията, наложени от държавните органи.

Ще бъдат обсъдени и други необходими действия в областта на правосъдието на европейско равнище в контекста на пандемията  от COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай