Кирил Рашков остава в ареста

Кирил Рашков остава в ареста | StandartNews.com

Влошеното здравословно състояние на "цар" Киро не трогна Окръжния съд в Пловдив, пред който задържаният преди седем месеца ромски богаташ обжалва постоянната си мярка "Задържане под стража". Рашков остава зад решетките, тъй като няма доказателства, че хроничните му заболявания са се обострили и че не е получил адекватна медицинска помощ в затворническата болница, постановиха магистратите.

Защитниците на "цар" Киро се опитаха да измолят по-лека мярка "домашен арест" с мотива, че клиентът им е вдигнал кръвната захар на 18 и зад решетките не може да спазва необходимия за диабета му двигателен и хранителен режим. Да пуснат мъжа й помоли и "царица" Костадинка, която проплака в залата, че се притеснява Киро да не умре в ареста.

Съдия Светлана Станоева обаче не се съгласи с искането и отхвърли като предложения думите на адвокатите, че за Рашков не се грижат добре в ареста. Отказа и исканата от защитниците тройна медицинска експертиза за състоянието му.

Самият Рашков не се явява по делото. Той бе задържан за нелегален внос и притежание на половин килограм живак, който според прокуратурата е бил подготвен за направата на "мръсна бомба". Рашков ще отговаря и по още две обвинения, за които се предвижда наказание лишаване от свобода - участие в престъпна група и открити в дома му незаконно притежавани антики. В момента прокуратурата събира доказателства по повдигнатите обвинения. По случая работи Специализирана прокуратура.

Ако до месец обвинителите не бъдат готови с внасяне на обвинението в съда, Рашков може да излезе на свобода, тъй като изтича законовия срок, за който може да бъде задържан в следствения арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай